Koor

Zangers gezocht voor het Haydn-project van CMT!

In september organiseren we een prachtig project met werken van de Weense componist Frans Joseph Haydn. Het koor zal bestaan uit 10 sopranen, 8 alten, 8 tenoren en 8 bassen. We kunnen versterking gebruiken bij alle stemgroepen!

Op het programma staan:

  • Trompetconcert in es-groot, Hob.VIIe:1 (zonder koor)

  • Missa in Angustiis, Hob.XXII:11 (‘de Nelsonmis’)

De Nelsonmis is één van de zes late missen van Haydn en kan tot de beste werken van de klassieke stijlperiode worden beschouwd. Het wordt dan ook regelmatig uitgevoerd door professionele ensembles. Bij amateurensembles staat het stuk echter zelden het programma, voornamelijk vanwege de technische moeilijkheid en virtuositeit van de partijen voor zowel koor als orkest. Luister hier hoe dat klinkt!
Projectdata

zondag 2 september repetitie 19.00 – 22.00 uur
zaterdag 8 september repetitiedag 10.00 – 17.00 uur
zondag 9 september repetitiedag 10.00 – 17.00 uur
vrijdag 14 september generale repetitie 19.00 – 22.00 uur
zaterdag 15 september concert Geertekerk Utrecht (avond)
zondag 16 september concert Bergkerk Amersfoort (middag)

Kosten
Deelname aan het project kost voor studenten maximaal 70 euro en voor niet-studenten maximaal 90 euro. Voorafgaand aan het project wordt een eerste termijn afgeschreven. Op basis van de inkomsten wordt er na afloop van het project eventueel nog een tweede termijn geïncasseerd. Hoe meer mensen in de zaal, hoe lager de tweede termijn!

Projecten voor gevorderde zangers
De projecten van CMT zijn kort maar krachtig: er zitten slechts twee weken tussen de eerste repetitie en het eerste concert. Van zangers verwachten wij dat zij ruime ervaring als koorzanger hebben en geheel zelfstandig noten kunnen instuderen. Wij vinden muziek maken het allerleukste dat er is, daarom besteden wij onze repetitietijd graag aan tekstinterpretatie en koorklank en werken we volgens de principes van de stijlperiode van het stuk. Daar is genoeg tijd voor als alle noten er voorafgaand aan de eerste repetitie in zitten!

Auditie

Voor de individuele auditie bij vocal coach Michiel Meijer bereid je het openingskoor uit de Johannes- of de Matthaus-Passion voor. Ook enkele stemoefeningen kunnen onderdeel uitmaken van de auditie. De auditie duurt ongeveer 15 minuten. Op donderdagavond 19 juli organiseren we een auditie-avond in Utrecht. Kun je die avond niet, dan neemt Michiel contact met je op om een afspraak te maken in Amsterdam.

Interesse?
Geef je via dit formulier op voor een auditie!

Heb je nog vragen? Mail dan naar koor@cmtraiectum.nl.