Huidig project

Franse barok – mei 2019

De Franse barok onderscheidt zich van de Duitse en Italiaanse barok, omdat componisten veelal in opdracht van het koninklijk hof schreven. Alles is ter meerdere glorie van de koning; in het geval van Rameau betrof dit Lodewijk XIV, die bijzonder van ballet en dans hield. Les Indes Galantes is een groot operawerk van Rameau, dat veel balletmuziek bevat. Dit was naar de smaak van Lodewijk XIV, die zelf ook graag danste. Het stuk heeft een grote bezetting met veel pralerij van trompetten en slagwerk.

Ook de kerkmuziek werd sterk beïnvloed door het koninklijk hof. Voor vele gelegenheden, zoals een overwonnen veldslag, werd opdracht gegeven voor een Te Deum. CMT voert het Te Deum van Charpentier uit. Bijzonder aan dit stuk is dat het pas in de jaren 50 boven water is gekomen. De pakkende fanfare in de opening is bekend geworden als intro van een beroemd muziekfestival…

Hieronder het complete programma:

Programma
Rameau | Laboravi
Rameau | Suite uit Les Indes Galantes
Mondonville | De Profundis
Charpentier | Te Deum H 146

Solisten

Bobbie Blommestein sopraan
Daniël van Kessel tenor
Michiel Meijer bas

Repetities
Zondag 12 mei repetitie 13.00 – 17.00 uur, Utrecht
Zaterdag 18 mei repetitiedag 10.00 – 16.45 uur, Utrecht
Zondag 19 mei repetitiedag 10.00 – 17.00 uur, Utrecht
Vrijdag 24 mei generale repetitie 19.00 – 22.00 uur, Utrecht

Concerten
zaterdag 25 mei | 20.15 uur Willibrordkerk, Utrecht
zondag 26 mei | 15.30 uur Festival Oude Muziek Nu, Hoorn

De artistieke leiding is ook dit project weer in handen van Paulien Kostense, Gilles Michels en Michiel Meijer. In het project besteden zij veel aandacht aan de muzikale ontwikkeling van ieder individu en de groep als geheel.

Volg ons ook via Facebook!