Huidig project

Hohe Messe – oktober 2019

 J.S. Bach | Hohe Messe

Na diverse uitvoeringen van bekende werken van J.S. Bach waagt Collegium Musicum Traiectum zich dit najaar voor het eerst aan zijn ‘Hohe Messe. Deze Mis in b klein wordt wel gezien als de kroon op Bachs werk.

Bijna dertig jaar heeft de componist aan het stuk gewerkt, wat terug te horen is in de diverse fragmenten van composities uit die hele periode, die hij op indrukwekkende wijze heeft samengebracht. Collegium Musicum Traiectum brengt u een bijzondere versie in Barokstemming, waarbij de muziek zo authentiek mogelijk wordt uitgevoerd.

CMT voerde van J.S. Bach eerder het Weihnachtsoratorium, het Magnificat, Cantate 63 (Christen ätzet diesen Tag), de Matthäus-Passion, de Orkestsuite nr. 1 in C (BWV 1066), de Mis in A (BWV 234) en het motet ‘Der Geist hilft unser Schwachheit auf’ (BWV 226) uit.
Klik hier voor een impressie van deze concerten.

De artistieke leiding is ook dit project weer in handen van Paulien Kostense, Gilles Michels en Michiel Meijer. In het project besteden zij veel aandacht aan de muzikale ontwikkeling van ieder individu en de groep als geheel. Zeer waarschijnlijk zal CMT ook dit project gecoacht worden door musici van de Nederlandse Bachvereniging.

Repetitiedata
15 september repetitiemiddag
22 september repetitiemiddag
28 – 29 september repetitieweekend
4 oktober generale repetitie
5 oktober concert Utrecht
6 oktober concert Scheveningen

Tournee
Vrijdag 25 t/m zondag 27 oktober 2019

Concerten
meer informatie over de concerten (inclusief kaartverkoop) vindt u hier

Volg ons ook via Facebook!