Johannes-Passion

Na de Hohe Messe en de Matthäus-Passion brengt CMT begin april 2023 de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach. Alhoewel wat minder bekend dan grote broer de Matthäus-Passion, is deze passie zeker niet minder mooi. Het oratorium heeft een heel eigen karakter en is geliefd om zijn indrukwekkende koorstukken en prachtige aria’s waarin niet zozeer de lijdende als wel de goddelijke Jezus centraal staat. We voeren de Johannes-Passion uit met barokinstrumenten op oude stemming (a=415 Hz).

Onze vorige concerten in deze lagere stemming bewezen de waarde ervan: doordat zangers en instrumenten beter mengen is de klank zeer homogeen. De zangers kunnen bovendien meer ontspannen zingen, wat resulteert in een grotere verstaanbaarheid van de tekst. Hierdoor komt de boodschap beter over bij het publiek, iets dat bij de passies van Bach, die een meester was in het uitbeelden van de tekst in de muziek, enorm bijdraagt aan de luisterervaring. 

Naast het artistieke team dat bestaat uit drie barokspecialisten wordt CMT ook dit project gecoacht door leden van de Nederlandse Bachvereniging. Na ons gezamenlijke concert tijdens het Bachfestival in mei 2022 kijken we hier erg naar uit.

Wij nodigen u van harte uit om in deze muziek met ons mee te komen beleven!

Zaterdag 1 april, 19:30, Kruiskerk, Meppel
Kaartverkoop via de Stichting Meppeler Muziekfestival.

Zondag 2 april, 15:00, Stadsklooster, Utrecht
Klik hier voor meer informatie, of ga direct naar de kaartverkoop.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: