Kerstconcert: J.S. Bach

cmt-poster-kerst-final

 Magnificat en Cantate Nr. 63 ‘Christen, ätzet diesen Tag’

Op zondag 18 december 2016 zal CMT na twee eerdere projecten wederom een prachtprogramma neerzetten. Om 15:30 bent u in de Heilig Hartkerk te Maarssen van harte welkom voor een fijne middag met Bach. Voor verdere praktische informatie over ons optreden klikt u hier en om direct uw kaartjes te kopen klikt u hier.

CMT zal twee werken van J. S. Bach uitvoeren die afzonderlijk al erg sterk zijn en die door Bach zelf gezamenlijk zijn uitgevoerd: het Magnificat en Cantate BWV 63 (de ‘kerstcantate’).

Op eerste kerstdag 1723 werden Cantate 63 en het Magnificat in maar liefst drie kerken in Leipzig uitgevoerd. Bach, die toen net cantor van de Thomaskirche in Leipzig was geworden, koos deze combinatie van op zichzelf al feestelijke stukken om op kerstdag een extra feestelijke dienst te creëren. CMT voert van het Magnificat de versie uit ‘mit Einlagen’: met extra tussenstukjes, kerstliederen, toegevoegd door Bach voor nog wat extra feestelijkheid. Beide stukken, zowel het Magnificat als de kerstcantate zijn qua bezetting op volle kracht: een vijfstemmig koor (dubbele sopraanpartijen), vier solisten, een volledig barokorkest inclusief de feestelijke trompetten.

Om de muziek op zo hoog mogelijk niveau en met zo authentiek mogelijke klank uit te voeren zullen wij o.a. met baroktrompetten werken en hebben we ons uiteraard weer verder verdiept in de authentieke uitvoeringspraktijk.

Wij nodigen u van harte uit om van deze mooie kerstmuziek te komen genieten!

Download hier onze poster: cmt-poster-kerst-final